Pages

Kekok

Bismillahirrahmanirrahim.
Rasanya ini entry first lepas bergelar isteri. Heh pejam celik rupanya da 6 bulan melayari bahtera pernikahan.
Kekok nak tulis entry lah, bukan kekok jadi wife ;)
Since blog ni da berwajah baru, harap lebih rajin n kerap update lepas ni. Rindu nak berblogging kembali, macam masa zaman muda mudi dulu.keh2 ;p
Status da berubah, tgh fikir nak guna gelaran apa pulak kali ni dekat blog nih..huaa bajet bes sgt kan.

*Ceh ayat pun macam budak-budak. Ok anggapla sy blogger baru k. Start a new leaf yeah. Ececeh.
Peace <3

Sorry, i can't...

Fuhh...
Sapu habuk kejap... Lama tak singgah...
Tengs to you inche blog masih setia di sini...
Dh la lama x blogging, tibe2 bg entry gini pulak kn ;) *awas ini senyuman paling iklas (org ikhlas xkan ckp dia ikhlas kan..;p)

Sama mcm org baik xkan ngaku dirinya baik...
Contoh, i always be nice to you... I did very well, am surely da best...
Keh3... lucu2 bila orang ngaku dirinya baik...
Ah, itula kan, mcm slalu je tuan punya blog ni buat gini...
Hehe, teruk2... slalu rasa yg aku da bg y terbaik n aku x layak terima layanan yg buruk sbg ganti...
Uish, mmg teruk betul sbb slalu prasan terlebih2...
Nasib baikla akhirnya tersedar, yg jgn terlalu senang hati dgn apa yg kita beri pd org lain...
Sebab... mungkin apa yg kita rasa kita suka, x semestinya org lain suka...
Mungkin sebenarnya apa yg kita suka tu adalah sesuatu yg plg dibenci oleh org lain, ok contohnya dlm konflik memilih baju bunga2 dgn baju belang2 kan... org yg minat baju bunga2 msti suka dpt hadiah baju bunga2, n sebalinya bagi org yg suka baju belang2 kan... ;)

Hidup ni memang medan utk kita belajar dan improve diri. Kawan sy slalu suka sebut ayat ni " dun be urself but improve urself ", credit to her sbb slalu ingatkn sy...

Kenapa i can't? Ni kata2 negatif ni... Xpatut2... Ok, sy ubah i cant jadi I CAN... sy boleh jadi baik, xkiralah betapa buruk dan busuk pun sy layan org sebelum ni... Saya boleh untuk jadi lebih baik...

~Beri masa pada diri utk berubah... Terlalu banyak untuk diperbaiki...~
Percayalah, saya masih senyum ;)

Wordless Wednesday...

Sentiasa ambil masa untuk MUHASABAH...

Mode : sayu... 

Wahai diri yg berduka...

Semalam aku lihat kamu bertemankan air mata...
Aku cuba menghampiri,
Tapi dirimu menghilang dalam pekat malam,
Kutahu jarak membuatkan ikatan ini kian menjauh...
Tapi atas nama persahabatan suci ini,
aku tidak rela melihat walau sedikit kerut di dahimu,
apatah lagi membiarkan dirimu terus bertemankan air mata,
Insan biasa ini sentiasa ada utk kamu,
Ayuh jalan seiringan,
Teringin utk bersama saatmu jatuh,
Agar akulah yg membawamu bangun tika itu,
Bukan sekadar janji manis yg kusampaikan...
Kerana sekali namamu singgah di hati,
Ia tetap selamanya terpahat...
Aku sayang kamu kerana Allah...

Nota Izzah : Saya berjanji kerana sy ingin tepatinya... Krana pahitnya menanti janji dikotakan, hnya Allah yg tahu...
Life can be extremely hard at times, people will lie, back stab you, and put you down. But always keep your head up, smile, and never let them know what hurts you the most.

Yes, you do...


It doesn't matter how many times you fall, it just matters how many times you get back up.

...

Sometimes the only person who can make you stop crying is the one who made you cry...

~Tabah~

Followers~

~Pengunjung~

~Muslimah 24 hours~

~Muslimah 24 hours~

Popular Posts

Total Pageviews