Pages

Memori buat kalian...

Waktu tu, riuh macam kat pasar... Menunggu lecturer yg x kunjung tiba.
"Petang ni pukul 5 kita turun aerobick, Ready ngan muzik ye...".
"Yang bulat-bulat lemak lemuk wajib turun k". 
Dua tiga yang rajin menambah lagi kebingitan suasana kelas.
Sambil pencatit tak bertauliah giat menconteng papan putih.
"Ok, ni rate berat mengikut masa yg korang kena turun... Tengok depan..."
Dia memang rajin menconteng:


 Berat < 40 kg : pukul 4.30 - 6.30 ptg
40-50 kg : 5.00 - 6.30 ptg
50 - 60 kg : 5.30 - 6.30 ptg
> 60 kg : 6.00 - 6.01 ptg

Uwah, banyak santek... (Sila lihat tulisan di ats yg tlh dibesarkan) =)
Itu gurauan common bdk kls kita kan, yg lemak lemuk ni dtg kejap ckup amik angin je. Nak dtg dri LS / CS tu pn da bpe bnyk kalori terbakar...hehe... Alhamdulillah...

Senyap seketika,
''Ish, mna cikgu xdtg lagi ni...'' (cikgu: gelaran utk pensyarah kt cni)
"Ain (bkn nma sbenar), cikgu nak masuk tak? Ktorg nak balik la, dah nak hbs wktu pun"...
"Korang, xpayahla balik dlu. Jomla kita spend msa sama2, gurau2 n borak2, wktu kta bersama da xlama..."
"Hahaha...", kami gelak pnjg.
Sgt poyo ayt beliau,
1- xnak balik awl? (slalu klu xda lectrer, panggilan bkt katil tu xdpt ditahan2, trutama S, bangga btul dgn bkt katil kan...hehe)
2- spend msa sma2? dlm kls plk tu? hehe (xda tmpt lain ke...)


Mmg gelak wktu tu, tp betul kata dia... Masa bersama da makin suntuk... Tiba2 sentimental (sobs....)...
Satu hari lps presentation, ckgu da kuar tp masih ad masa berbaki... Kami tayang video kt dpn kls, its all about us. Mula dari wktu kanak2 ribena (mula2 msuk ipg)... smpai yg terbaru...
"Waa, pipi kau kurus je dlu...haha"... lagi skali isu lemak lemuk...
"Muka suci... xreti bergaya..."... macam2...
Kami gelak tgk video2 lama. Da lama x keluar sama2 mcm dulu... Bukit Serindit, MP, JJ, Taman Negara, Pantai Puteri, BBQ, camping, Pengkalan Balak, prank befday girl, perkongsian kt BISA, erm, banyak lagi...tak tersebut...


Apapun yg terjadi, segalanya telah berlalu... Yang tinggal hanya memori, terpahat di ingatan, kekal sebagai kenangan...
Saya sayang KALIAN, sungguh sangat2... Saat tegang bergigit2an tarik2an rambut, muka ketat dan mulut muncung... Kita da lalui smua tu, skrg yg pahit masam da jadi manis... Ala, tu msa bdk2 dlu, hal kecik pon nk gaduh...hehe, bajet matangla skg ni kan... Ok ape, sorang da bergelar bini org, dua yg dah dpt gelaran tunangan org... Yg lain2, tggu msa je... Kira matangla kn, cikgu to be...hehe...


Entry ini khas buat sayang2 sekalian, 27 puteri PISMP Math Jan 09...


"The most I can do for my friends is simply to be their friend. I have no wealth to bestow on them. If they know that I am happy in loving them, they will want no other reward."

2 comments:

cahaya kemasyhuran said...

terharu~sedeyh~tak nak pisah ngan korg~tq ti=((.i am strong because of PISMP MT JAN 09~luv u ol much9999999~

Izzah Ibtisam said...

luv uolls jgk,huhu... jom mnfaat msa bersama sebaik mgkinn

Followers~

~Pengunjung~

~Muslimah 24 hours~

~Muslimah 24 hours~

Popular Posts

Total Pageviews