Pages

Ya, saya CEPAT belajar... =)

Hidup terlalu indah untuk dikenang... kan?
Oho, da nak stat sentimental ke ni???
Tidak, bukan, no no...
I'm almost 22...
Dah dekat 22 tahun dah saya hidup kt dunia pnjaman Allah ni... (ececeh, bajet mcm tua sgt =)
Banyak yang saya lalui (setakat ni rs mcm banyak, tp blm ckup lagi sbenarnya)
Banyak yg saya belajar...
Selama itulah, proses belajar saya bercambah...
"Tak yah manja sangat lah, sikit-sikit nak sentimental... Buang masa jeh", hehe mungkinkah ini saya yg sekarang? (msti Ma Abah bangge kan, hehe...)
"Bnyk benda lagi nak fikir, instead of amik tahu hal remeh"... 
Err, saya selalu dengar ayat yg lebih kurang mcm tu... 
Dulu, teramat sukar untuk saya terima. Bila dilanda kesedihan, ada pulak 'orang-orang' yg cakap macam tu.
Dlm hati, 'dah memang aku ni sentimental gni... Bukan manja, tapi tahu tak macamana hilangkan stress dgn cara lepaskan tangisan?'
Tak kisahla, ada org yg nk tenangkan atau nangis sorang2, it's always okay, asalkan jgn marah bila sy nangis! Itu cara saya la!! 

Erm, lama... Ambil masa yg sgt lama. Buat insan 'sentimental' sprtiku. Yg melihat sesuatu di balik sesuatu... (fhm x? huhu...)
Sandarkan seseorang dgn sesuatu yg lain. Yg buat sy menikmati segala yg di sekeliling dgn sepenuh jiwa, hingga terlalu bnyk utk sy kenang, dgn cara sy sndiri. 

Dan, boleh ke sy buang diri dan sikap sy yg sebegitu? Yg mgkin bg sesetengah org anggap itu sbg 'kelemahan'... Nak jadi hati kering ke? hurm...
~Tak pasti~

Setelah 4 tahun, saya dihantar jauh dari 'buah hati'... Ma & Abah jauh untuk layan kerenah saya lagi...
Baru saya tahu erti berdikari yg sbnr (wpun tak sepenuhnya lagi...erk), sekurangnya sy belajar, kan...
Saya akui, pengalaman org sekeliling buat sy buka mata. Belajar dri mereka. Bkn saya je yg hadapi kesedihan, masalah, stress, kehilangan, kekurangan dan macam2... Sampai bila, sengaja biarkan diri ni lemah?  Sdgkan masih bnyk utk sy nikmati dan lalui... Syukur, kerana Dia beri peluang utk sy jalani semua ni. Sy yakin, ini semua tarbiyah. Cabaran masa dpn pasti lebih hebat... Dia nk bg hambaNya bersedia, kan...


4 tahun, lama tak? Haha, sy mmg cepat bljr kan... (perli nmpak...)

nota Izzah : Kalau sedih, nangis dlm hati jelah. Jgn bg org nampak. Nangis bwh bantal ke. Lama-lama kuatlah, xkan selamanya nak tangisi benda yg sama kan... 
   

No comments:

Followers~

~Pengunjung~

~Muslimah 24 hours~

~Muslimah 24 hours~

Popular Posts

Total Pageviews